Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díjat vehetett át Dr. Juhász Tamás

2017, október 27.

A Tempus Közalapítvány idén harmadszor hirdette meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díj felhívást, melynek díjkiosztójára 2017. október 10-én került sor.

Idén a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj kiemelt törekvése volt a hallgató központú, rugalmas tanulási utakat biztosító innovatív oktatási és tanulásszervezési módszerek összegyűjtése és bemutatása. Dr. Juhász Tamás a Debreceni Egyetem ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet munkatársa a pályázaton „Anatómiai mikrosebészeti kurzus, 4D Anatomy platform alkalmazása az anatómia oktatásban” című pályamunkájával Dr. Balogh Attila es Dr. Szücs Péter munkatársaival az IKT eszközök, programok innovatív alkalmazása a felsőoktatásban kategóriában Kiváló gyakorlat díjat nyert.

A 4D Anatomy platform egy nagyon speciális terület, a boncolás összekapcsolását mutatja be egy korszerű, 21. századi online szoftverrel támogatott módszerrel. A felület önálló és közösségi tanulást is lehetővé tesz, a feltöltött preparátumok bármikor elérhetők az online adtabázisban, így lehetőséget ad magyar és nemzetközi felhasználók, illetve orvosok-oktatók-hallgatók közötti tapasztalatcserére és együttműködésre.